زندگی و نقشه ذهنی
سلام سلاااااااام
خب امیدوارم تا الان این سه تا مقاله راجع به نقشه ذهنی رو خونده باشید. اگه نخوندید هم از اینجا میتونید مقاله نقشه ذهنی از زیر صفر رو ببینید که توش به اینکه نقشه ذهنی چی هست و چجوری بکشیمش پرداختم. از اینجا میتونید مقاله هدف گذاری خلاقانه با نقشه ذهنی رو ببینید که توش راجع به مبحث هدف گذاری و کاربرد نقشه ذهنی برای هدف گذاری صحبت شده. از اینجا هم میتونید مقاله یادگیری با نقشه ذهنی رو ببینید که نقش خیلی خیلی خیلی مهم نقشه ذهنی تو یادگیری رو با یه مثال خوب یعنی جزوه نویسی براتون نشون دادم.
حالا شاید فکر کنید از نقشه ذهنی فقط برای درس و کتاب خوندن میشه استفاده کرد و تو زندگی و کارهای روزانه ما نقش خاصی نداره. اما من امروز میخوام راجع به کاربردهای مهم نقشه ذهنی تو زندگی روزمره مون براتون بگم.
راه های خلاقانه ای که نقشه ذهنی جلوی پامون میذاره. با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.
مدیریت زندگی با نقشه ذهنی
نظرتون چیه که اول از همه بیایم و ببینیم این مدیریت زندگی که گفتم چی هست و ما قراره با نقشه ذهنی چی کار کنیم؟ شاید خیلی از ماها از to do list ها برای انجام کارهامون و به قولی مدیریت برنامه هامون استفاده میکنیم. نمیخوام بگم این کار اشتباهه، میخوام بگم که با نقشه ذهنی میتونیم دقیق تر و بهتر و جذاب تر برای مغزمون عمل کنیم.
مدیریت زندگی یعنی اینکه برای زندگیمون هدفی داشته باشیم، یعنی اینکه بخوایم هنرمندانه زندگیمون رو جلو ببریم. منظورم از هنرمندانه چیه؟ اینکه روزهامون پشت هم بگذرن و ما هم نقشه خاصی برای روزهای بعدیمون نداشته باشیم یه کم قشنگ نیست. مدیریت زندگی یعنی اینکه بدونیم چی هستیم و کی هستیم و میخوایم به کجا برسیم. رابطه مون با خودمون و دیگران چطوریه و قراره چطور باشه؟ یعنی اینکه خودمون و زندگیمون رو میشناسیم و میتونیم ازش مراقبت کنیم.
حالا تو این روش به جای روش های مرسوم، میخوایم از نقشه ذهنی استفاده کنیم. یادتون بیارید که نقشه ذهنی همه برنامه ما رو از کل به جزء تو یه صفحه نشونمون میداد و خیلی راحت اهداف و چشم انداز ما رو نشونه میگیره.
بخش های مختلف مدیریت زندگی
برای مدیریت زندگیمون اول از همه باید بتونیم یه هدف گذاری خوب انجام بدیم که تو این مقاله بهتون راجع بهش گفتم. پس امروز دیگه راجع به هدف گذاری با هم حرف نمیزنیم. من فرض رو بر این میذارم که شما این مورد رو قبلا یاد گرفتید.
بعد باید بتونیم خودمون رو بیشتر و بهتر دوست داشته باشیم. من اسمشو میذارم خویشتن دوستی. بعد باید بتونیم روابط درست و سالمی داشته باشیم. بتونیم آموزش های خوبی ببینیم. بتونیم از نظر مالی خودمون رو مدیریت کنیم. و موراد دیگه که من تو این مقاله فعلا همین ها مدنظرم هست.
میخوام بهتون نشون بدم چجوری از نقشه ذهنی برای مدیریت مالی و روابط و آموزش و خویشتن دوستیتون استفاده کنید.
خویشتن دوستی با نقشه ذهنی
من فقط میخوام یکی از گزینه های خیلی مهم تو خویشتن دوستی بگم. اگه محصول استراحت عالی یا وبینارش رو ندیدید میتونید از اینجا ببینید و درسته. میخوام دقیقا راجع به استراحت کردن و اینکه چقدر برامون میتونه مهم باشه صحبت کنم. وقتی ما به استراحت خودمون در ابعاد مختلف اهمیت بدیم میتونیم قدم بزرگی تو خویشتن دوستی برداریم. حالا چجوری با نقشه ذهنی این کار رو بکنیم؟ میتونیم یه نقشه ذهنی بکشیم از ابعاد مختلف استراحت و البته تمام راه هایی که به ذهنمون میرسه. تو یه نگاه میتونیم ببینیم که همه وجودمون به چه چیزهایی نیاز داره و خیلی راحت و عالی میتونیم بهترین تصمیمات رو برای خودمون بگیریم. عکسی که برای این بخش گذاشتم نمونه ایه هست که خودم درستش کردم.
روابط سالم با نقشه ذهنی
روابط هم مثل خویشتن دوستی یکی از چیزای مهمی هست که تو زندگی تک تکمون نقش داره. حالا نقشه ذهنی چجوری میتونه کمکمون بکنه؟ من میگم این بخش دو حالت داره. حالت اول اینکه یه نقشه ذهنی از افراد تاثیرگذار زندگیمون درست کنیم و تمام تاریخ های مرتبط بهشون و عادت ها و نکاتی که لازمه در موردشون یادمون بمونه رو اونجا بنویسیم. این برای خیلیا که یه سری چیزا رو دائم فراموش میکنن خیلی خیلی تاثیرگذاره. میشه هر روز و یا هر موقع که میخوایم به نقشه ذهنیمون نگاه کنیم و همه نکات رو تو ذهنمون حک کنیم.
حالت دوم اینجوریه که اصلا ما نمیدونیم تو روابطمون به چیا باید دقت کنیم و به چه چیزایی باید توجه بیشتری نشون بدیم. تو این حالت باید یه وقت خوب بذاریم و برای کلا ماهیت روابطمون یه نقشه ذهنی بکشیم. باید ها و نبایدهای خودمون رو تعیین کنیم. دوست داشتنی هامون و حتی دوست نداشتنی هامون و … خلاصه که هر چی معیار داریم طی یه طوفان فکری تو نقشه ذهنیمون بگنجونیم و از دیدن تمام افکارمون تو یه صفحه و به صورت خلاصه لذت ببریم.
آموزش با نقشه ذهنی
این یکی چیزیه که من واقعا ازش استفاده کردم و میکنم و خواهم کرد. حالا دیگه میتونم بدون اینکه حتی ایده خاصی داشته باشم تولید محتوا کنم و چیزی که دوست دارم رو به دیگران آموزش بدم. تو مقاله های بعدی حتما راجع بهش خواهید دید.
اما چیزی که کمک میکنه تا آموزش با نقشه ذهنی برامون خیلی خیلی ساده تر باشه، خلاصه بودنشه. اینکه ما بخوایم برای ضبط یه ویدیو یه متن طولانی رو حفظ کنیم واقعا سخت و طاقت فرساست. تازه برای مخاطب خیلی هم دلنشین نیست که ما مثل یه ربات یه مطلب رو حفظ کرده باشیم و فقط بازگو کنیم. نقشه ذهنی اینجا مثل یه راهنماست. چون ما که به مطلب مسلط هستیم و فقط کافیه تا مسیر آموزش رو تو نقشه ذهنیمون پیاده کنیم و بعد کلمات کلیدی مربوط به هر بخش رو بنویسیم. براتون نقشه ذهنی یکی از وبینارهایی که برگزار کردم رو میذارم. میبینید؟ تو یه صفحه، اصلا لازم نیست که هی چشم بچرخونم تو صفحه تا خطی که باید بگم رو دنبال کنم. تپق زدن معنی نداره و از همه مهم تر مغزمون دوستش داره. شاید خنده دار باشه اما اصلا موقعی که داری کار میکنی ممکنه حتی نگاهت هم به نقشه ذهنیت نیفته. چون همون موقع که داشتی مینوشتیش مغزت مطلب رو بلعیده.
مدیریت مالی با نقشه ذهنی
این یکی هم با نقشه ذهنی میتونه یه سرو سامونی بگیره. چجوری؟ خب من یه مثال میزنم. فقط کافیه یه نقشه ذهنی بکشیم و تمام منابعی که باعث درآمد و هزینه ما میشه رو بنویسیم. تمام کارهایی که برای پس انداز و سرمایه گذاری میتونیم انجام بدیم رو هم بنویسیم و بعد از یه طوفان فکری مفصل به نقشه ذهنیمون نگاه کنیم و مسیری که باید پول در بیاریم و یا سرمایه گذاری و پس انداز کنیم رو تشخیص بدیم.
با دیدن این نقشه ذهنی همیشه تو ذهنمون میمونه که علاوه بر پول در آوردن باید پس انداز و سرمایه گذاری هم انجام بدیم و این خیلی مهمه.
این فقط یه بخش کوچیکی از چیزی بود که میتونستم بهتون بگم تا تشویق بشید با نقشه ذهنی به زندگی خودتون هم یه نگاهی بکنید. نقشه ذهنی برای مغزمون دوست داشتنیه و چی بهتر از این. من که میگم حتی میتونه اعتماد به نفسمون رو هم بالا ببره.
ممنون از همراهیتون
مونانی * – *
دیدگاهتان را بنویسید